Vegan

Vegan meal preppen, hoe doe je dat?

Vegan meal prep gerecht met verschillende groentes
Vegetarische producten worden steeds populairder. In de supermarkt maar ook in restaurants.

Elk persoon kan ervoor kiezen om veganistisch of vegetarisch te eten. Ook sporters.

Omdat sporters sneller te maken krijgen met meal prep maaltijden zijn er ook genoeg vegan sporters die geïnterresseerd zijn in vegan meal prep maaltijden.

Bewaar je vegan meal prep maaltijden anders dan meal prep maaltijden met vlees? Of zijn deze maaltijden anders in prijs? Mealprepping.nl geeft antwoorden op al je vragen over vegan meal prep maaltijden!

Wat is veganistisch en vegetarisch?

Veganisten zijn mensen die geen vlees, vis en andere dierlijke producten eten. Onder dierlijke producten horen dan ook bijvoorbeeld eieren en melk. Daarnaast gebruiken veganisten ook geen dierlijke producten in het dagelijks leven. Denk hierbij aan kleding gemaakt van leer of wol.

Wanneer een persoon geen vlees of vis maar wel eieren en zuivel eet is het een vegetariër. De keuze om verder dierlijke producten te gebruiken verschilt per persoon

Zijn vegan meal prep maaltijden duurder dan meal prep maaltijden met vlees?

Vegan meal prep maaltijden kunnen duurder uitvallen in vergelijking met andere meal prep maaltijden. Dit kan komen doordat er vegetarisch vlees in de maaltijd zit. Bijvoorbeeld vegan kipreepjes in plaats van echt kippenvlees.

Vegetarisch vlees is in het algemeen wat duurder dan echt vlees. Vegetarisch rul gehakt van de Vegetarische Slager is per kilo €15,45. Voor een kilo half-om-half gehakt ligt de prijs per kilo rond de 8 euro.

Kun je online vegan meal prep maaltijden bestellen?

Ja dit kan zeker! De ene meal prep bezorgdienst heeft misschien meer opties dan de andere. Welke bezorgdienst naar jouw mening de lekkerste vegan maaltijden heeft kun je bepalen via deze pagina.

Door het verschil in prijs met vlees kun je ook andere prijzen tegenkomen bij meal prep maaltijden bij bezorgdiensten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ook geen vegetarisch vlees in je maaltijd te hebben. Je maaltijd is dan goedkoper maar blijft ook vegetarisch.