5 Lekkere Overnight Oats recepten

5 Lekkere Overnight Oats recepten om je dag goed mee te beginnen

Overnight oats recepten

Een Overnight Oats ontbijt de perfecte manier om je dag te beginnen. Alle benodigde voedingsstoffen zijn aanwezig in deze maaltijd.

Havermout is de basis van een Overnight Oats recept. Per 100 gram bevat havermout 59 gram koolhydraten, 14 gram eiwitten en 7 gram vet (waarvan 5,5 gram onverzadigd). Havermout op zichzelf is al een product waar een goede balans van voedingsstoffen aanwezig is.

Daarnaast wordt er een melkproduct gebruikt. Kies zelf een soort melk die het meest naar wens is en/of aansluit op je dieet. Om er voor te zorgen dat je Overnight Oats ontbijt een ‘papstructuur’ krijgt kun je chiazaad toevoegen. De combinatie van chiazaad en melk creëert een gellerend effect. Hierdoor lijkt het meer op een papje.

Om het gerecht af te maken kun je dit doen door middel van fruit en andere bijpassende toppings. Denk bijvoorbeeld aan kaneel of chocoladedruppels.

Overnight Oats Appeltaart

Overnight Oats Appeltaart

Ingrediënten:

  • 50 gram havervlokken
  • 150 ml melk (water is mogelijk, minder calorieën maar ook minder smaak)
  • Appel naar keuze
  • Handje rozijnen
  • Theelepel kaneelpoeder

Bereiding:

  • Snijdt de appel in kleine blokjes, met of zonder schil.
  • Maak een mengsel met de blokjes appel, havervlokken, melk, rozijnen en het kaneelpoeder. Zorg ervoor dat er goed geroerd is.
  • Dek het mengsel af door middel van een hersluitbaar bakje/potje of folie.
  • Zet het geheel ‘s avonds in de koelkast en laat het minimaal 2 uur staan. De ochtend erna kun je het afmaken door extra toppings te gebruiken. Denk aan amandel, stukjes appel en/of kaneel.

Overnight Oats Choco/Banaan

Overnight Oats Choco Banaan

Ingrediënten:

  • 50 gram havervlokken
  • 150 ml melk naar keuze gemixt met cacao poeder. Kies een soort melk dat aansluit op je dieet. (water is mogelijk, minder calorieën maar ook minder smaak)
  • 1 banaan
  • Theelepel kaneelpoeder

Bereiding:

  • Gebruik een blender om de melk, banaan, cacaopoeder en kaneel te pureren.
  • Giet het mengsel over in een hersluitbaar bakje.
  • Voeg havermout toe en mix het mengsel goed.
  • Zet het geheel ‘s avonds in de koelkast en laat het minimaal 2 uur staan. De ochtend erna kun je het afmaken door extra toppings te gebruiken. Denk aan noten, pinda’s en cacaopoeder.

Overnight Oats Bosvruchten

Overnight Oats Bosvruchten

Ingrediënten:

  • 150 ml melk naar keuze (water is mogelijk, minder calorieën maar ook minder smaak)
  • 50 gram havervlokken
  • 1 grote eetlepel blauwe bessen
  • 1 grote eetlepel frambozen
  • 1 grote eetlepel bramen
  • Theelepel kaneelpoeder

Bereiding:

  • Gebruik een blender om de melk, het fruit en de kaneel te mixen.
  • Giet het mengsel over in een hersluitbaar bakje.
  • Voeg de havermout toe en mix het mengsel goed.
  • Zet het geheel ‘s avonds in de koelkast en laat het minimaal 2 uur staan. De ochtend erna kun je het afmaken door extra toppings te gebruiken. Denk aan extra fruit of honing.

Overnight Oats Noten & Zadenmix met Abrikoos

Overnight Oats Noten en Zaden

Ingrediënten:

  • 50 gram havervlokken
  • 150 ml melk naar keuze (water is mogelijk, minder calorieën maar ook minder smaak)
  • Theelepel chiazaad
  • Theelepel hennepzaad
  • Theelepel maanzaad
  • Theelepel pistachenoten
  • Theelepel hazelnoten
  • Theelepel kaneel
  • 2 abrikozen (vers of diepvries)

Bereiding

  • Snijdt beide abrikozen in kleine stukjes. 
  • Gebruik een blender om de melk, kaneel en de kleine stukjes abrikoos van 1 abrikoos te mixen.
  • Giet het mengsel over in een hersluitbaar bakje en meng havermout, alle zaden en noten met het mengsel.
  • Gebruik de andere stukjes abrikoos in de mix en/of als topping.
  • Zet het geheel ‘s avonds in de koelkast en laat het minimaal 2 uur staan. De ochtend erna kun je het afmaken door extra toppings te gebruiken. Denk aan kleine stukjes abrikoos, honing en/of hazelnoten.

Overnight Oats Framboos en witte chocolade

Overnight Oats Framboos

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 150 ml melk naar keuze (water is mogelijk, minder calorieën maar ook minder smaak).
  • 3 eetlepels frambozen
  • 25 gram witte chocolade druppels

Bereiding

  • Gebruik een blender om de melk, witte chocolade druppels en 2 eetlepels frambozen te mixen.
  • Giet het mengsel over in een hersluitbaar bakje en mix 50 gram havermout met het mengsel.
  • Zet het geheel ‘s avonds in de koelkast en laat het minimaal 2 uur staan. De ochtend erna kun je het afmaken door extra toppings te gebruiken. Denk aan extra witte chocolade druppels of extra frambozen.