Meal prep bakjes

Meal prep bakjes: Wat zijn de voordelen en waar koop je ze?

Gekleurde mealprep bakjes met groente in een koelkast
Tijd is voor iedereen waardevol, toch? De meeste mensen spenderen hun tijd graag aan familie, vrienden en hobby’s.

Het is niet fijn om je waardevolle tijd te besteden aan onnodige of minder leuke bezigheden.

Het maken van maaltijden kan één van die bezigheden zijn. Vaak sta je voor het maken van een warme maaltijd al zo’n 30 minuten in de keuken.

Hoe fijn zou het zijn om die tijd voor leukere/nuttigere bezigheden te besteden? 

Meal prepping is DE oplossing! Maak 1 keer een grote hoeveelheid eten voor de komende dagen. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite. 

Maar hoe bewaar je deze grote hoeveelheid eten? Meal prep bakjes!

Wat zijn meal prep bakjes? En wat zijn de voordelen? Mealprepping.nl beantwoord al je vragen!

Wat zijn meal prep bakjes?

Meal prep bakjes zijn hersluitbare bakjes waar je maaltijden in kunt bewaren. Ze zijn voorzien van een deksel waarmee je je maaltijd vers houdt en waardoor er niks kan gaan lekken. 

Deze bakjes zijn meestal van plastic. De bakjes zijn geschikt om in de magnetron of oven te plaatsen. Daarnaast kun je ze in de koelkast of de vriezer plaatsen om je maaltijden te bewaren.

Bovendien zijn de meal prep bakjes ideaal om overal mee naartoe te nemen. Je kunt ze in je tas doen om op je werk op te warmen of om onderweg je benodigde maaltijd te kunnen eten.

Vegetarisch meal prep gerecht met rijst en falafel

Zijn meal prep bakjes herbruikbaar?

Ja! Meal prep bakjes zijn herbruikbaar. Ze zijn gemaakt van BPA vrij kunststof. Dat betekend dat ze nog jarenlang meegaan.

Na gebruik kun je ze schoonmaken in de vaatwasser. In de schone meal prep bakjes kun je een nieuwe maaltijd weer in porties verdelen.

Deze veelzijdige bakjes zijn bestendig tegen lage en hoge temperaturen. Hierdoor zijn ze bestemd voor de vriezer maar ook voor de oven en magnetron.

Welke soorten meal prep bakjes zijn er?

Meal prep bakjes zijn er in verschillende vormen en maten. Elk soort heeft zijn eigen voordelen. Ook is de keuze mogelijk om tussen BPA vrij kunststof of glazen bakjes te kiezen.

De kans is aanwezig dat de kleur van maaltijden in het plastic gaat zitten. Met glazen bakjes is dit probleem verholpen. Met glazen bakjes kun je ze blijvend gemakkelijk schoonmaken zonder verkleuring te veroorzaken.

De meeste meal prep bakjes bestaan uit 1 groot vak. Het is ook mogelijk om te kiezen uit 2,3 of 4 vakken. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld je kip, rijst en groente apart te houden mocht je dat willen.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om vierkante, rechthoekige of ronde bakjes aan te schaffen. Er is geen soort vorm beter qua kwaliteit. Dit gaat puur op voorkeur per persoon.

Rijst met verschillende groente in een meal prep bakje

Waar koop je meal prep bakjes?

Meal prep bakjes kun je het best online aanschaffen. Je kunt online de reviews en de prijzen het best vergelijken. Soms hebben meal prep bedrijven ook bakjes in het assortiment. Hieronder zie je welke websites met de bijbehorende link.

BPA vrije kunststof meal prep bakjes: