Keto

Keto dieet meal prep maaltijden, Hoe werkt dat?

Keto meal prep maaltijd

Wat is een keto dieet?

Keto staat voor ketogeen en betekend dat je bijna geen koolhydraten eet. Het is dus een extreem koolhydraatarm dieet. Bij een keto dieet ga je koolhydraten vervangen door vetten. De bedoeling is dat je lichaam het vet gaat gebruiken als energiebron.

Het aantal koolhydraten daalt van 50%/60% tot zo’n 5% tot 10% bij een keto dieet. Daarnaast eet je een klein deel eiwitten en het grootste gedeelte vetten.

Het is niet makkelijk om te leven van weinig koolhydraten. Dit zul je merken aan je energie. Je lichaam gebruikt namelijk glucose uit je koolhydraten voor de energieverbranding. Wanneer je met een extreem strikt keto dieet werkt moet je lichaam overstappen op vetten (vetzuurbranding). 

Thuis keto meal preppen, hoe doe je dat?

Zorg ervoor dat je koolhydraatrijke producten als rijst, aardappels, pasta vermijdt. Wanneer je niet zeker bent of een ingrediĆ«nt veel koolhydraten bevat, kijk op de verpakking of gebruik het internet. 

Keto maaltijden bestaan vaak uit alleen vlees en groente. Je kunt kaas ook bij maaltijden toevoegen voor extra vetten.

Kun je keto meal prep maaltijden bestellen bij bezorgdiensten?

Ja dit kan! Er zijn een aantal meal prep bezorgdiensten die keto opties bieden. Smart meals heeft bijvoorbeeld deze pagina, volledig gefocust op koolhydraatarm en keto maaltijden.