5 Variërende Vegan Meal Prep Avondgerechten

5 Variërende Vegetarische Meal Prep Avondgerechten ter Inspiratie

Vegetarisch meal prep avondgerecht
Voor de lekkerste vegetarische meal prep avondgerechten ben je op de juiste plek. 5 variërende vegetarische maaltijden om bij je vegan diëet toe te voegen.

Deze maaltijden zijn samengesteld zonder vleesvervangers. Er zijn gerechten waarbij vleesvervangers een optie zijn. Deze zullen erbij vermeld staan. Alle gerechten zijn ingericht voor 4 maaltijden.

Pasta Pesto

Vegetarische pasta pesto

Ingrediënten:

  • 1 pot vegan pesto van circa 135 gram
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 1 courgette
  • 75 gram pijnboompitten
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Rucola
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Kook de pasta zoals op de verpakking beschreven wordt.
  • Snijdt in tussentijd de courgette in blokjes en de cherrytomaatjes door de helft.
  • Bak in een koekenpan 4-8 minuten de courgette in de olijfolie. De dikte van de blokjes courgette is belangrijk. Proef tussendoor wanneer de courgette naar wens is.
  • Gebruik een andere koekenpan om de pijnboompitten +- 3 min te roosteren tot ze goudbruin zijn. Doe dit zonder olie of boter. 
  • Giet de pasta af wanneer het klaar is en meng de pasta met de blokjes courgette en de vegan pesto in een pan op laag vuur. Gebruik eventueel pastawater om de pesto smeuïger te maken. De cherrytomaatjes en de rucola kun je meemengen maar ook erna toevoegen. 
  • Breng de pasta pesto op smaak met peper en zout en eetsmakelijk!

Vleesvervangende opties:

  • Vegetarische kipstukjes/kipfilet

Vegan Kerrie

Vegetarische kerrie met bloemkool

Ingrediënten:

  • 350 gram rijst naar keuze
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 400-500 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 25 gram roomboter naar keuze
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding:

  • Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven wordt.
  • Kook de bloemkool 8 tot 10 min
  • Kook de sperziebonen 6 tot 8 min (afhankelijk van de dikte)
  • Verhit de boter in een koekenpan en voeg kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Roer 5 minuten regelmatig in de pan.
  • Voeg de bloemkool de bloem toe en blijf 3 minuten in de pan roeren.
  • Voeg het water en de kokosmelk toe en blijf 5 minuten roeren en koken tot de saus is gebonden.
  • Serveer de rijst en de sperziebonen. Voeg tot slot de bloemkoolcurry toe.

Vleesvervangende opties: 

  • Vegetarische kipstukjes/kipfilet

Vegan Thaise Wok

Vegetarisch thaise wokgerecht

Ingrediënten:

  • 800 gram noedels naar keuze
  • 600-800 gram Thaise wokgroenten
  • 175-200 ml woksaus naar keuze
  • 150 gram gebakken uitjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Kook de noedels zoals op de verpakking beschreven wordt (kant en klare noedels zijn ook mogelijk).
  • Gebruik een wokpan en verhit de olijfolie. 
  • Voeg de groente toe aan de pan en voeg peper en zout toe. Bak de groente 3 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg na de 3 minuten de noedels toe in de wokpan en voeg tot slot de woksaus toe.
  • Meng het gerecht tot het naar wens is.
  • Serveer de noedels en maak het af met een handje gebakken uitjes.

Extra opties:

Vegetarische (oosterse) kipstukjes/kipfilet.

Spicy Mexicaanse Groentewrap

Vegetarische mexicaanse groentewrap

Ingrediënten:

  • Middelgrote tortilla wraps (houd deze apart van de groentemix wanneer dit gerecht gemealprept gaat worden).
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 150-250 gram mais
  • 1 jalapeño
  • 1 middelgrote ui
  • 200 gram ijsbergsla
  • 200-250 gram salsasaus
  • 2 eetlepels Sriracha
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Snijdt de paprika in lange reepjes
  • Snijdt de courgette in blokjes
  • Snijdt de jalapeño en de ui naar formaat naar wens
  • Verhit een wokpan met de olijfolie.
  • Voeg de paprika, courgette, jalapeño en de ui toe aan de wokpan.
  • Voeg de sriracha toe aan de groente en meng het nog 1 minuut.
  • Verwarm 2 wraps en doe de groentemix vanuit de wokpan op de wrap. 
  • Voeg een handje ijsbergsla en 2 eetlepels salsasaus toe bij de wrap.
  • Vouw tot slot de wrap dicht aan de onderkant.

Extra opties:

  • Vegetarisch rulgehakt
  • Vegetarische kipstukjes/kipfilet
  • Vegan geraspte kaas

Romige Paprika-Tomatensoep

Romige paprika-tomatensoep

Ingrediënten:

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 (groente) bouilliontablet
  • 500 ml water
  • 1 middelgrote ui
  • 15 gram basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Snijdt de paprika en de ui in kleine stukjes.
  • Verhit een soeppan met de olijfolie en bak de paprika en de ui 4-6 minuten.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes, het water en de bouilliontablet toe aan de pan. 
  • Snijdt de 5 gram basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg het toe in de soeppan.
  • Laat het 20 minuten op laag vuur koken en voeg peper en zout toe voor extra smaak.