Hoe Maak je een Proteïne Cheesecake?

Hoe maak je een proteïne Cheesecake?

Hoe maak je een proteïne cheesecake

Een lekker en eiwitrijk toetje kan nog wel eens lastig te vinden zijn, toch? Kies dan voor een proteïne cheesecake!

Met een proteïne cheesecake heb je vele mogelijkheden. Voor het afvallen en aankomen zijn beide genoeg opties.

Maar welke opties heb je dan en hoe pas je het aan op je dieet?

Mealprepping.nl legt het je uit in deze blog.

Welke ingrediënten heb je nodig voor de proteïne cheesecake?

Bodem:

Voor de bodem kun je kiezen uit verschillende soorten krokante koekjes. Bijvoorbeeld speculaaskoek, zandkoek of chocolate chip koekjes. Het is de bedoeling dat deze tot kruimels gemalen worden.

Om ze een bindend effect te geven kun je ervoor kiezen om wat smeerbare boter toe te voegen. Maar let op, hierdoor komen er wel meer (ongewilde) calorieën bij het recept.

Wanneer je de koekjes tot kruimels hebt gemalen verdeel je het over de bodem van bijvoorbeeld een bakvorm. Daarna druk je het aan met een lepel. Je kunt er ook voor kiezen om dit in een meal prep bakje te doen wanneer je de cheesecake voor jezelf maakt.

Tussenlaag:

Het kiezen van je tussenlaag is belangrijk. Dit kan veel effect hebben op je dieet. Voor een echte cheesecake is een soort roomkaas of mascarpone nodig. Het verschil tussen roomkaas en mascarpone is het aantal vet. In mascarpone zit 2 keer zoveel vet.

Sommige soorten roomkaas kun je ook light kiezen. Kies zorgvuldig welke soort roomkaas je pakt en of deze aansluit op je dieet.

Ik zelf kies er liever voor om alleen franse kwark te gebruiken. Franse kwark bevat genoeg eiwitten voor 1 portie proteïne cheesecake. Op die manier tackle je overbodige vetten.

Ook bij franse kwark is het van belang om deze bewust uit te kiezen. Magere kwark bevat het minste vet, daarna halfvolle kwark en ten slotte bevat volle kwark het meeste vet.

Smaak:

Je kunt extra ingrediënten gebruiken om je tussenlaag op smaak te brengen. Denk bijvoorbeeld aan vanille extract of kaneel. De keuze die je hierbij maakt heeft natuurlijk ook effect op de topping die je uitkiest.

Tussenlaag voor de proteïne cheesecake

Toppings:

Zoals hierboven besproken is het de bedoeling dat je topping aansluit op je tussenlaag. Je kunt er ook voor kiezen om geen toppings te gebruiken. Hierdoor voeg je geen extra calorieën toe aan je proteïne cheesecake.

Je toppings kun je ook laag houden in calorieën. Denk bijvoorbeeld aan stukjes aardbei of suikervrije jam. Ben je op zoek naar een topping met meer calorieën? Dan kun je kiezen voor een chocoladesausje of stukjes koek.

Jam als topping op proteïne cheesecake

Is je zelfgemaakte no-bake proteïne cheesecake naar wens? Doe de cheesecake dan minimaal 2 uur in de koelkast. In deze 2 uur krijgt je dessert een cheesecake structuur. 

Zorg ervoor dat de cheesecake afgedekt en niet langer dan 2 dagen in de koelkast staat. Na deze 2 dagen is de kans op schadelijke bacteriën aanwezig. Deze schadelijke bacteriën kunnen je bijvoorbeeld een voedselvergiftiging geven.

Ben je op zoek naar lekkere proteïne cheesecake gerechten? Bekijk deze blog ter inspiratie!