Meal Prep Ontbijt

Meal prep ontbijt, hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden?

Meal prep ontbijt recept met granola, yoghurt en frambozen

Wat is een meal prep ontbijt?

Niet iedereen heeft tijd of zin om elke ochtend in de keuken te staan voor een lekker ontbijtje. Hierbij komt een meal prep ontbijt goed van pas! Een meal prep ontbijt is niet veel anders dan een ‘normaal’ ontbijt. Alleen zijn meal prep ontbijtgerechten eerder bereid. Deze maaltijden worden in de koelkast en/of de vriezer bewaart.

Wat zijn de mogelijkheden voor meal prep ontbijtjes?

Vaak bestaan geprepte ontbijtjes uit yoghurt/kwark met een havermout en fruit. Deze gerechten kun je ook wel herkennen als Overnight Oats.

Deze combinatie komt niet zomaar vaak voor. In Overnight Oats zitten alle benodigde voedingsstoffen om de dag goed te beginnen. Er zijn vele variaties van Overnight Oats. Kies een recept dat het best bij jou past!

Daarnaast zijn verschillende vormen van zelfgemaakte mueslirepen ook populair onder de meal prep ontbijtjes. Mueslirepen vullen goed kun je helemaal naar wens bereiden.

Meal prep ontbijt met zelfgemaakte mueslirepen

Hoe bewaar je meal prep ontbijtgerechten?

Ten eerste kun je meal prep gerechten het best bewaren in een hersluitbaar bakje of zakje. Complete maaltijden kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je deze maaltijden langer bewaren kan dat door het in te vriezen. Wanneer je ingrediënten los van elkaar in de koelkast bewaart kan dat op de volgende manieren.

  • Gesneden groenten/fruit blijft ongeveer 3 dagen goed.
  • Geopende verpakking kwark en yoghurt blijft 5 tot 7 dagen goed.
  • Geopende verpakking melk blijft 3 tot 5 dagen goed.

Maar waarom zijn complete maaltijden maar 2 dagen houdbaar in de koelkast? Na 2 dagen is de kans op schadelijke bacteriën groter. Van deze bacteriën kun je goed ziek worden. Zorg er dus voor dat deze maaltijden niet meer geconsumeerd worden na 2 dagen. Om hierbij te helpen dat je het niet vergeet kun je de datum van inpakken op het hersluitbare bakje of zakje verwerken.

In de vriezer zijn complete maaltijden tot 3 maanden houdbaar. De smaak van de ingevroren maaltijden zal wel verminderen na het invriezen. Let er op dat de maaltijden niet 2 of meer keer ingevroren kunnen worden.